Diakoniatyö

Diakonia on kristilliseen lähimmäisenrakkauteen perustuvaa toimintaa, jossa autetaan niitä, joiden hätä on suurin ja joita ei muulla tavoin auteta.

Diakoniatyö kuuluu kaikille, jokaiselle seurakuntalaiselle. Seurakunnassa on erityinen diakonian virka, jota hoitaa Anna-Kaisa Syrjälä. Diakoniatyöntekijään voit ottaa yhteyttä jos

• sinulla on elämässäsi kriisi tai vaikea tilanne, josta haluaisit puhua
  • haluat, että kanssasi keskustellaan hengellisistä asioista
  • alkoholi tai päihteet hallitsevat elämääsi
  • parisuhteessasi on vaikeita asioita, joista ei omin voimin tunnu löytävän ulospääsyä
  • koet yksinäisyyttä
  • taloustilanteessasi on vaikeuksia
  • haluaisit toimia vapaaehtoisena vastuunkantajana seurakunnassa
  • olet huolissasi jostakusta lähimmäisestä, joka tarvitsisi apua
  • missä tahansa mieltäsi askarruttavassa

Kaikki keskustelut ovat luottamuksellisia.

Diakonian ryhmät

Erilaiset ryhmät kuuluvat myös diakoniatyöhön. Tällä hetkellä seurakunnassamme toimivat seuraavat ryhmät:

• eläkeläisten päiväkahvi Pappilasalissa joka toinen tiistai klo 12 (parilliset viikot)
  • aikuisten kehitysvammaisten kerho joka toinen maanantai (parilliset viikot)

Lisäksi seurakunnassamme tarjotaan sururyhmää kerran vuodessa läheisensä menettäneille. Seuraava ryhmä syksyllä 2017.

FinFami (Omaiset mielenterveystyön tukena Vaasanseutu) järjestää toimintaa myös Toholammin seurakunnan alueella ja heidän ryhmänsä kokoontuu Toholammilla, diakoniatoimistossa kuukausittain, seuraavat kokoontumiset 6.2., 27.2., 27.3. ja 22.5. klo 13.

Diakonian kylätoimikunnat

Seurakuntamme alueella toimii useita kylätoimikuntia. Vuosittain kylätoimikunnat valitaan kinkereillä ja heillä on vuosittain muutamia tehtäviä, tärkeimpinä joululehtien jakaminen. Osa kylätoimikunnista käy 85-vuotta täyttävien kyläläisten luona tervehdyskäynnillä. Eri kylille voi myös ideoida ja toteuttaa erilaisia tapahtumia kylien toiveiden mukaisesti.

Varainkeruu

Avustuksia varten seurakunnassamme järjestetään varainkeruuta diakoniatyön hyväksi. Diakonialounaalla ja myyjäisissä on mahdollista olla tekemässä diakoniatyötä joko lahjoittamalla leivonnaisia, käsitöitä tai tarvikkeita yhteiseen hyvään tai ostamalla tuotteita. Vuosittain kerättävästä yhteisvastuukeräyksestä  10 % jää oman seurakunnan diakoniatyölle. Voit myös lahjoittaa rahaa diakoniatyölle suoraan seurakunnan tileille.

Apua muualta

Elämän erilaisiin tilanteisiin on apua tarjolla myös muualla. Tässä muutamia linkkejä:

Palveleva puhelin ja palveleva netti auttavat sinua, joka haluat keskustella asioistasi anonyymisti. Palvelevaan puhelimeen voit soittaa su-to kello 18-01, pe ja la kello 18-03 p. 01019 0071

Parisuhteen kysymyksissä voit ottaa yhteyttä perheasian neuvottelukeskukseen Kokkolaan. Perheasian neuvottelukeskuksessa tarjotaan keskusteluapua parisuhteen monenkirjaviin ongelmiin. Kirkon perheneuvojat vastaavat kysymyksiin myös city.fi verkkopalvelussa

Rahan käyttöön ja erityisesti sen suunnitteluun löytyy käyttökelpoisia työkaluja takuusäätiön sivujen kautta. Sivuilta löytyy tietoa maksuhäiriömerkinnästä, oman talouden suunnittelusta ja monista muista talouteen liittyvistä tärkeistä asioista.

Jos erilainen rahapelaaminen (pelikoneet, nettipelaaminen ym) on rakkain harrastuksesi, kannattaa käydä peluurin sivuilla. Sivuilta löytyy monenlaista tietoa, testejä, keskusteluapua ym tärkeää pelaamiseen liittyen.

OLIPA ASIASI PIENI TAI SUURI, OTA ROHKEASTI YHTEYTTÄ!!

Varmimmin tavoitat Anna-Kaisan joko puhelimitse, 044-0819314 tai sähköpostitse **@**