Vihkiminen

Hyvä vihkipari!

Olette päättäneet solmia avioliiton ja tulla seurakunnan kanssa pyytämään Jumalan siunausta yhteiselle tiellenne. Onnittelen teitä! Seurakunnan työntekijänä haluan auttaa teitä suunnittelemaan suurta päiväänne.

Muutama huomio, jotka kannattaa muistaa vihkitilaisuuden musiikista:

- Avioliittoon vihkimisen kaava löytyy virsikirjan lopusta muiden jumalanpalveluksien joukosta. Mukana on aina rukousta, raamatunlukua ja virsilaulua. Ehtoollisen viettokin on mahdollista, kuten muissakin jumalanpalveluksissa. Vihkimisessä ollaan siis pyytämässä ja vastaanottamassa Jumalan siunausta solmittavalle avioliitolle. Seurakunta rukoilee ja ylistää Jumalaa, vastavuoroisesti Jumala palvelee ja hoitaa seurakuntaansa.

- Vihkiminen on aina sekä jumalanpalvelus että vihittävien juhla. Molemmat lähtökohdat otetaan huomioon musiikin valinnassa.

- Jokin musiikki sopii tiettyyn tilanteeseen paremmin kuin toinen, jokin ei sovi ollenkaan. Aineisto, joka kuuluu kirkkoon ja jumalanpalveluselämään ei välttämättä toimi kapakassa tai tanssilavalla eikä myöskään päinvastoin. Kappaleita valittaessa on hyvä miettiä, miten ne toimivat siunauksen pyytämisessä tai välittämisessä sekä julistavat Jumalan rakkautta lapsiaan kohtaan. Aina kannattaa harkita, pääseekö laulu- tai soitinesitys parhaiten oikeuksiinsa vihkimistilaisuudessa vai hääjuhlassa.

- Tilaisuuksissa käytetään vain elävää musiikkia.

- Vihkimisessä lauletaan yhdessä ainakin yksi virsi.

- Musiikkitoivomukset kannattaa esittää hyvissä ajoin, tämä siksi että varsinkin kesäkanttoreilla saattaa olla täysin erilainen ohjelmisto hallussa kuin nyt virkaa sijaistavalla kanttorilla.

- Sukulaisilla ja ystävillä on mahdollisuus palvella musisoiden, tekstinlukijana tai esirukouksessa juhlassanne. Asia sovitaan papin kanssa.

- Riisin heittäminen on Toholammin seurakunnassa kielletty, mutta jyvien heittäminen sopii.

- Vihkiminen on ilon juhla, muistakaa nauttia suuresta päivästänne ja vihkitilaisuudesta, jännityksellä sitä ei kannata pilata! :)

Otathan rohkeasti yhteyttä:

vs. kanttori Iiris Rautiola p. 0440819326 tai **@**