Lapsityö

Päiväkerhot

Päiväkerhot tarjoavat 3-5-vuotiaille lapsille mukavan parituntisen puuhahetken kerran viikossa. Kerhossa opetellaan uusia taitoja ja tietoja askartelu-, hartaus- ja muiden toimintahetkien lomassa, niiden lisäksi aikaa riittää myös eväshetkeen ja kavereiden kanssa leikkimiseen. Toimintaa päiväkerhossa ohjaa kristillinen arvopohja yhdessä kasvatuksellisten tavoitteiden kanssa.

Päiväkerhossa viihdytään hyvin erilaisten pelien ja leikkien parissa, onhan kavereiden kanssa aina mukava touhuta.  Toisinaan ulkoilemme omalla, pidetyllä leikkikentällämme tai viihtyisässä pappilan pihapiirissä, jossa onnistuu myös lähiluonnon seuraaminen. Eväshetki, jossa lapset saavat syödä kotoa tuomansa välipalan, on tärkeä osa kerhopäivää ja kavereiden seuraa.

…kädentaidot kehittyvät kuin huomaamatta erilaisten askartelujen ja taiteilujen parissa. Kerhovuoden aikana tutustumme monenlaisiin käsillätekemistekniikoihin ja lapset oppivat kerhossa myös kestävän kehityksen periaatteita mm. käyttäessämme askarteluihin ostotarvikkeiden lisäksi myös kierrätys- ja luonnonmateriaaleja. Annamme lapsien luovuudelle tilaa ja jokainen valmistunut askartelu onkin persoonallisesti tekijänsä näköinen.

…hiljennymme kynttilän syttyessä pieneen, yhteiseen hartaushetkeen. Näissä hetkissä voimme kuulla raamatunkertomuksia vaikkapa pöytänukeilla tai flanellokuvilla elävöitettynä, pohtia lähimmäistemme huomioonottamista, oppia lastenvirsiä ja tutustua kirkkovuoden juhlien merkitykseen. Hartaushetki voi toisinaan muodostua myös toiminnallisena, ja aina on tilaa myös lasten omille kysymyksille.

PÄIVÄKERHOILMOITTAUTUMINEN

(klikkaa tästä)

Perhekerhot

Perhekerhoissa tavataan toisia aikuisia ja lapsia. Kahvikupin äärellä aikuisten on mukava vaihtaa kuulumisia ja lapset saavat leikkiä toisten lasten kanssa kanssa. Kesäajan perhekerhot ovat tauolla.

Perhekerhot ovat tarkoitettu kaikille lapsiperheille, mukaan saavat tulla äidit, isät ja/tai isovanhemmat yhdessä lasten kanssa. Perhekerhossa saa keskustella, hiljentyä tai vaan olla, jos siltä tuntuu.

Tule jakamaan arjen asioita kahvikupin ääreen

TOHOLAMPI

Perhekerho kokoontuu maanantaisin päiväkerhotiloissa klo 10.00-12.00.

Ensimmäinen kokoontuminen 3.9.

LESTIJÄRVI

Perhekerho kokoontuu tiistaisin Lestijärven seurakuntakodilla klo 10.00-11.30.

Ensimmäinen kokoontuminen 14.8.

Yhteystietoja