Yhteisvastuukeräys Toholammin seurakunnassa

Yhteisvastuukeräys on joka vuotinen seurakuntien suurkeräys. Joka vuosi tuotosta 40 % jää Suomeen ja 60 % menee Kirkon ulkomaanavun kautta hädänalaisille ulkomailla.

Yhteisvastuu 2017 torjuu ihmiskauppaa.

Ihmiskauppa on yksilöön kohdistuva rikos ja vakava ihmisoikeusloukkaus. Ihmiskauppaa ja siihen rinnastettavaa hyväksikäyttöä pidetään yhtenä tämän hetken suurimmista ihmisoikeus-haasteista. Ihmiskauppaa on vaikea havaita, mutta sitä tapahtuu kaikkialla maailmassa. Myös Suomessa. Ihmisten liikkuvuuden myötä ihmiskaupan riskit ovat kasvaneet ja avuntarve suuri. Kotimaisen käräyskohteen varoilla käynnistetään laaja-pohjainen yhteistyö hanke, jota ovat toteuttamassa Rikosuhripäivystys, Monika-Naiset liitto ry, Pro-tukipiste ry sekä pakolaisneuvonta ry.

Jordania on ottanut vastaan pakolaisia Syyrian sodasta hurjasti. Rekisteröityjä pakolaisia on yli 650 000, joista yli puolet on alle 18-vuotiaita. Monien arvioiden mukaan Syyrian pakolaisia on Jordaniassa kaiken kaikkiaan jopa noin 1,4 miljoonaa.

Elinolosuhteet pakolaisleireissä ovat äärimmäisen karut. Toimettomuus, sodan jättämät arvet ja huoli kriisin keskellä edelleen elävistä läheisistä painavat mieltä. Humanitaarinen apu ei riitä kattamaan kaikkia tarpeita. Yhteisvastuuvaroilla annetaan koulutusta ja psykososiaalista tukea noin 12-30-vuotiaille leireillä ja paikallisissa yhteisöissä asuville Syyrian pakolaisille. Israelissa ja Palestiinalaisalueilla tuetaan rauhankasvatustyötä nuorten medialukutaidon sekä ihmisoikeustuntemuksen parantamiseksi. Avun vie perille Kirkon Ulkomaanapu.

Osallistumalla Yhteisvastuukeräykseen olet mukana torjumassa ihmiskauppaa ja auttamassa Lähi-Idän nuoria rakentamaan omaa ja yhteisönsä tulevaisuutta!

Yhteisvastuukeräykseen voi osallistua monella tapaa. Listakeräys on perinteisin ja tuottoisin rahankeräys muoto. Rahaa voi lahjoittaa myös osallistumalla erilaisiin tempauksiin ja tapahtumiin. Voit tukea keräystä seuraavin tavoin:

• lahjoittamalla rahaa keräyslistaan tai keräyslippaaseen.
  • osallistumalla tapahtumiin:
  • - yhteisvastuukonsertti kulttuurisalissa 5.2. klo 19, liput 10 euroa.
  • - piispantarkastuksen yhteydessä 12.2. yhteisvastuulounas seurakuntakodilla
  • - laskiaismyyjäiset 28.2. klo 10-12 Toholammin seurakuntakodilla, myynnissä hernekeittoa omiin astioihin, leivonnaisia, käsitöitä..
  • ryhtymällä oman alueen listakerääjäksi (pienenkin alueen kerääminen on aina parempi kuin se, että alueita jää kokonaan keräämättä)
  • ryhtymällä kuukausilahjoittajaksi (tarkemmat ohjeet linkistä)
  • ideoimalla uusia tapahtumia, joilla hyvää asiaa edistetään.

Kaikissa yhteisvastuukeräykseen liittyvissä ajatuksissa, kysymyksissä tai uusissa ideoissa voit ottaa yhteyttä Anna-Kaisaan p. 044-0819314 tai **@**