Tekstin koko: A+ A-

Ajankohtaista diakoniatyössä

Diakoniatoimistoon voi tulla ilman ajanvarausta juttelemaan keskiviikkoisin klo 9-10. Muulloin keskusteluaikaa voi sopia sekä puhelimitse että sähköpostilla tai vaikkapa facebookin kautta.

 

VILLASUKKIA LAHJAKSI

Diakoniatoimikunta päätti, että vuonna 2018 kaikille seurakuntamme yli 90-vuotiaille lahjoitetaan villasukat. Jos haluat kutoa sukat, ilmoittaudu Anna-Kaisalle. Voit kutoa sukat seitsemän veljestä villalangasta tai hakea diakoniatoimistosta aitoa villalankaa. Villasukkia tarvitaan koko vuoden ajan, joten sukkatalkoisiin ehtii vähän myöhemminkin.

 

 

----------------------------------------------------------------------------------

ARJEN PIENIÄ TEKOJA

eli vinkkejä siihen, miten voit tehdä diakoniatyötä omalla paikallasi, omassa arjessasi

* Rukoile lähimmäisten puolesta - rukouksella on valtava voima!

* Käy hänen luonaan, joka on yksin. 

* Tarjoa kirkkokyytiä autottomalle tai hänelle, jonka on vaikea liikkua

* Kudo villasukat tai lapaset ja lahjoita ne seurakuntaan. Käsityöt joko myydään myyjäisissä tai lahjoitetaan suoraan niitä tarvitseville.

* Lähde kävelylle ikäihmisen kanssa.

* Ilahduta esimerkiksi laitoksessa asuvia elävällä musiikilla.

* Kutsu naapurin lapset mehulle tai aikuiset kahville. 

* Käy hänen luonaan, joka on menettänyt läheisensä. Hiljaisuus alkaa yleensä hautajaisten jälkeen, käy silloinkin. Vaikka ei olisi puhuttavaa, niin käy kuitenkin. Vie vaikka posti tai lämpimäisiä, tee tikusta asiaa ja käy. 

* Tule mukaan palvelurenkaaseen, auttamaan emäntää muistotilaisuuksien ym tapahtumien käytännön järjestelyissä. 

* Lahjoita rahaa http://www.kotimaanapu.fi , rahat käytetään Suomessa avustustyöhön.

Kotimaanapu auttaa monipuolisesti ja konkreettisesti vaikeuksissa olevia ympäri Suomen. Lapselle voidaan hankkia talvikengät, vanhukselle pesukone, ruokaa vähävaraiselle perheelle. Paikallistasolla Kotimaanavun varoin tehtävää avustustyötä koordinoidaan Suomen evankelis-luterilaisissa seurakunnissa, joiden kautta apu menee perille ihmiseltä ihmiselle.

Valtakunnallisesta hätäapurahastosta autetaan esimerkiksi katastrofin tai muun yllättävän tilanteen vuoksi hätään joutuneita ihmisiä, kuten tulipalossa kotinsa menettäneitä perheitä.

* Osta hänelle, jolla on jo kaikkea Kirkon ulkomaanavun toisenlainen lahja http://www.toisenlainenlahja.fi tai Lähetysseuran onnenlahja http://www.onnenlahjat.fi 

* Ryhdy kuukausilahjoittajaksi esimerkiksi yhteisvastuukeräykselle http://yhteisvastuu.fi/fi/lahjoita/kuukausilahjoitus , kirkonulkomaanavulle http://www.kirkonulkomaanapu.fi/lahjoita/kuukausilahjoitus/ ,

naisten pankille https://www.kirkonulkomaanapu.fi/lahjoita/kuukausilahjoitus/ 

kummiksi kehitysmaan lapselle   http://www.suomenlahetysseura.fi/ls_fi/www/lahetysseura/etusivu/lahjoita/ryhdy_kummiksi/

 

Kantakaa toistenne taakkoja, niin te toteutatte Kristuksen lain!