Tekstin koko: A+ A-

Esirukous

Rukous on puhetta elävän Jumalan kanssa. Aina ei riitä voimia, rohkeutta tai sanoja rukoilla. Esirukouksessa koko seurakunta rukoilee toinen toisensa ja yhteisten asioiden puolesta. Esirukoukseen jokainen voi tuoda omat asiansa ja seurakunta kantaa ne Jumalan eteen.


Ilot, surut, huolet ja murheet - kaikki sisimpämme taakat - voi jättää rauhallisin mielin Jumalan käsiin.
 

Joskus meistä tuntuu, että olemme kovin pieniä ja voimattomia. Tunnemme riittämättömyyttä ja voimattomuutta taakkojemme edessä. Rukouksen kautta voimme keventää taakkamme Jumalan käsiin. Voimme luottaa, että rakastava Jumala on läsnä kaikkialla luomansa taivaan alla. Jumala on meidän lähellä.

Esirukoussivun toiminta

Esirukoussivulla jokainen voi jättää esirukouspyyntönsä liitettäväksi yhteiseen esirukoukseen, joka luetaan jumalanpalveluksissa Toholammin kirkossa, Lestijärven kirkossa tai Sykäräisten kappelissa. Kirjoitettuasi ja lahetettyäsi rukouspyyntösi, varmista rukouspyynnön lähteminen selaamalla sivun loppuun. Onnistuneen lähetyksen sivusto kuittaa tekstillä.

Rukouspyynnöt eivät tarvitse olla hienosti muotoiltuja. Ajatuksien kokoamisen helpottamiseksi rukouspyynnöt on jaoteltu teemoittain neljään ryhmään. Joskus ajatukset ovat solmussa, eikä niiden avaaminen ole ollenkaan helppoa. Tätä varten rukouspyyntölomakkeeseen on annettu lisäksi auttavia lauseenalkuja, jotka voivat helpottaa sydämen taakkojen ja asioiden kirjoittamista rukouspyynnöksi.

Lomakkeen voi täyttää kokonaan tai vain niiltä osin, kuin haluaa ja tarvitsee rukouspyynnön jättää.

Jokainen rukouspyyntö käsitellään luottamuksellisesti ja mahdolliset rukouspyynnöissä esiintyvät tunnistettavat seikat, kuten henkilöiden nimet ym., muokataan yleisempään muotoon ennen kuin rukouspyyntö siirretään yhteisen esirukouksen osaksi. Rukouspyyntösi esiintyy jumalanpalveluksen esirukouksessa täysin anonyymina.

 

Kaipaatko tukea ja apua?

Halutessasi voit jättää yhteydenottopyynnön rukousaiheiden osalta. Seurakunnan työntekijät pyrkivät ottamaan yhteyttä mahdollisimman pian pyynnön saatuaan.


Tukipyynnön jättäminen on kuitenkin täysin vapaaehtoista, eikä ole edellytys rukouspyynnön lähettämiselle.

Roskaesto, jätä tyhjäksi:
Rukousaiheeni
Ilo ja kiitos
Olen kiitollinen siitä, että... Iloitsen siitä, että... Olen iloinen, koska...
Suru, murhe ja huoli
Olen surullinen, koska... Tarvitsen rukoustukea, koska... Elämässäni huolta ja murhetta aiheuttaa...
Siunausten pyynnöt
Itselleni rakkaita ihmisiä ovat... Sydämelläni olevia henkilöitä ovat... Pyydän siunausta seuraaville henkilöille/tahoille...
Muut aiheet
Haluan vielä tuoda rukoukseen seuraavat asiat...
Henkilökohtainen tukipyyntö (vapaaehtoinen)

Yhteystietoni
Nimi ja yhteydenottotiedot (sähköpostiosoite tai puhelinnumero).
Kaikki lähettämäsi tiedot käsitellään luottamuksellisesti.