Sykeillat

"Minä annan teille uuden sydämen ja teidän sisimpäänne uuden hengen. Minä otan teidän rinnastanne kivisydämen pois ja annan tilalle elävän sydämen." (Hes.36:26)

Mitä tämä nyt oikein tarkoittaa?

Tahdomme yhdistää eri sukupolvet yhdeksi seurakunnaksi ja antaa jokaiselle jotain uutta piristettä, Sykettä, hengelliseen elämään. Tahdomme oppia tuntemaan Jumalaa, haluamme löytää oikeita ystäviä ja unelmoimme siitä, että voimme yhdessä muuttaa maailmaa. Tahdomme antaa jokaiselle paikan, jonne voi tulla. Seurakunta on maailman toivo! Me yhdessä olemme se seurakunta!

Sykeilta on vastaus pitkään jatkuneeseen tarpeeseen muodostaa uusi viikkohartaushetki, joka koskettaisi nykyihmistä aivan uudella tasolla. Haluamme luoda illan, joka voisi toimia kokoontumispaikkana koko perheelle. Ketään ei rajata ulos vaan kaikki ovat tervetulleita.

Kenelle tämä nyt on oikein tarkoitettu?

Sykeilta tahtoo olla KAIKKIA sukupolvia yhdistävä juttu. Ei ole merkitystä, oletko vakituinen kirkonpenkin kuluttaja vai viimeksi viime vuosituhannella kirkon oven avannut. Sykeiltojen ovet ovat auki jokaiselle. Tule mukaan, jos haluat oppia tuntemaan Jumalaa sekä toisia ihmisiä rennossa ja innostavassa ympäristössä.

Mitä nämä tapahtumat oikein ovat?

SYKEILTA on avoin, rento ja letkeä seurakuntailta, jossa voi kokea yhteyttä, rukoilla, laulaa hengellisiä lauluja, kuunnella opetusta ja sitten mutustella illan antia iltapalan äärellä yhdessä muiden kanssa. Lapsille järjestetään omaa ohjelmaa ja tilaa myös leikkiä.

SYKEMESSU on rentoutettu ja muokattu viikkomessu, jonne jokainen voi tulla ihan omana itsenään ilman paineita siitä, osaako olla kirkossa vai ei. Mukaansatempaavaa musiikkia, rauhoittavaa rukousta, rentoa yhdessäoloa jokaista kutsuva ehtoollispöytä

SYKENYYTTÄRIT on kaikkien seurakuntalaisten pienemmän mittakaavan rento olohuoneilta nuortentila Vintillä, vanhassa pappilassa. Vapaamuotoista olemista, yhteislaulua, pieniä ajatussyöttöjä Jumalasta ja jutustelua sekä tietenkin nyyttäripöytä.

Sykeillat ja Sykenyyttärit keväällä 2016.

Aiheet ja puhujavieraat täydentyvät kevään mittaan.

• Su 24.1. Sykeilta Vanhassa pappilassa klo 18.00
    • "Rakkaus ohjatkoon elämäänne."
      • Jani Heinineva, Kirsi Salonen, Runomies-yhtye, Tuulia Tervala & yllätysvieras sekä Eija Seppä & Syketiimi
  • Su 21.2. Sykeilta Vanhassa pappilassa klo 18.00
    • "Iloitkaa Herrassa!"
      • Paavo Tiinanen, Eija Seppä, Ylistysbändi ja Syketiimi
  • Su 20.3. Sykeilta Vanhassa pappilassa klo 18.00
    • "Antakaa toisillenne anteeksi."
  • Su 17.4. Sykeilta Vanhassa pappilassa klo 18.00
    • "Älkää juosko rahan perässä."
  • Su 15.5. Sykemessu Toholammin kirkossa klo 18.00
    • "Kiittäkää Herraa!"

Mitä luvassa keväällä 2016?

Uudet tuulet puhaltavat, kun uudeksi papiksemme on tullut Eija Seppä. Mutta panostamme edelleen yhteyden kokemiseen, kohtaamiseen sekä paikan antamiseen jokaiselle. Toivomme, että jokainen, joka haluaa osallistua toimintaa, pääsee näyttämään taitonsa yhteisen hyvän puolesta. Puhujia, musiikkia ja aiheita mietitään yhdessä seurakuntalaispalautteen pohjalta. Toholammin nousu alkaa Sykkeestä!

Miten pääsen mukaan Syketiimiin?

Sykeiltoja ja kaikkea toimintaa sen ympärillä pyörittää innokas ja kaikille avoin vapaaehtoisten seurakuntalaisten muodostama Syketiimi. Jokainen asiasta kiinnostunut on milloin vain tervetullut mukaan. Ei haittaa, vaikka et olisikaan ollut alusta alkaen mukana. Mahtavaa, jos tulet mukaan joukkoomme! Ota vain yhteyttä, niin sinulle on heti paikka meidän joukossamme.

Kenen puoleen käännyn Sykeiltoja tai Syke-tiimiä koskevissa asioissa?

Syketiimissä ja Sykeiltoja järjestää työntekijöistä mm. nuorisotyönohjaaja Jani Heinineva. Ota rohkeasti yhteyttä!

Jani Heinineva, 044 769 7172

etunimi.sukunimi@evl.fi