Isoset!

Vastuunkantaja, kaveri, kuuntelija, leikittäjä, rohkaisija, elää uskoaan todeksi - isonen. Tältä sivulta löydät tietoa isoskoulutuksesta, isosten leireistä sekä isoshausta leirille! Jos on kysyttävää, ole nuorisotönohjaajaan yhteydessä.

isosten.net on internetsivusto isosille. Sivustola vaikka mitä hyödyllistä materiaalia isostoimintaan. Tutustu ihmeessä!

Klikkaa kuvaa!

KESÄ 2020 ISOSHAKU

Tämän sivun alalaidassa on word-tiedosto, jonka voit täyttää ja lähettää **@**  sunnuntaihin 24.5 mennessä.

Miksi isoseksi?

• Saat isoskoulutuksen! Siitä on hyötyä toisen asteen opinnoissa (joissakin toisen asteen oppilaitoksista voi saada kurssin)
  • Hyvää työkokemusta (isostelu näyttää hyvältä CV:ssä)
  • Saat uusia ystäviä
  • Mahtavia muistoja!
  • Pääsee leireille isoseksi
  • Ja leireille ylipäätään

Maksetaanko siitä jotain?

1. vuosi 15 euroa per päivä

toisesta vuodesta lähtien 20 euroa per päivä

Miksi isoskoulutusta järjestetään?

Isoset ovat olennainen osa rippikoulua ja muuta seurakunnan toimintaa. Niinpä isosia koulutetaan Toholammillakin joka vuosi. Rippikoulun käytyäsi sinullakin on mahdollisuus tulla koulutukseen ja toimia tulevilla leireillä isosena. Vaikka tulet isoskoulutukseen, sinun ei ole pakko tulla isoseksi.

Syksyisin alkava isoskoulutus on seurakunnassamme 1-vuotinen. Ensiksi luvassa on peruskoulutusta, jonka aikana harjoittelet isosen perustaitoja. Loppuosassa koulutusta syvennät isoselle hyödyllisiä tietoja ja taitoja. Isoskoulutuksesta saa todistuksen, jonka arvo on yllättävän suuri!

Mitä isoskoulutuksessa tehdään?

Koulutus koostuu noin kerran kuukaudessa olevista iltakokoontumisista, isoskoulutuspäivistä ja -leiristä sekä tapahtumista.

Isoskoulutuksessa muun muassa...

* syvennetään rippikoulussa jo opittua

* tutustutaan lähemmin kolmiyhteiseen Jumalaan

* opetellaan ryhmän ohjaamisen taitoja

* suunnitellaan ja toteutetaan iltaohjelmia

* harjoitellaan hartauksien valmistelua ja pitämistä

* pohditaan isosen roolia ja tehtäviä rippikoululeireillä sekä niiden ulkopuolella

Miten mukaan isoskoulutukseen?

Isoskoulutukset alkavat joka syksy elo-syysuun paikkeilla. Niiden alkamisesta tiedotetaan rippikoululeireillä ja syksyn alussa mm. näillä sivuilla, instagrammissa @vintinjalestinnuoret ja paikallislehdissä. Isoskoulutukseen ovat tervetulleita kaikki rippikoulun käyneet nuoret.

Isoskoulutuksen ilmoittautumiset kerätään listaksi syksyn aikana nuortenilloissa.

Tule rohkeasti mukaan toimintaan!

Isoskoulutuspäivät ja -leirit

Iskoillat on tärkein yksittäinen palanen isoskoulutusta. Illoissa aluksi käydään isoskouluksen aiheita läpi ja sen jälkeen nuortenillassa päästään mahdollisesti soveltamaan opittua. Nuortenillat ovat osa isoskoulutusta, jonne yhteisten kertojen lisäksi suosittelemme tulemaan. On hienoa, jos isoset löytävät ja valtaavat paikkansa nuortenilloista!

Iskolpäivät ovat tarkoitettu sekä uusille että vanhoille isosille. Isoskoulutuspäivissä kokoontuvat yhteen kaikki Toholammin seurakunnan isoskoulutettavat ja isoset. Toiminnallisissa päivissä on isostaitoja kartuttavia rasteja, yhteistä äxöniä, musisointia ja hartautta sekä tietysti hyvää ruokaa ja seuraa.

docx liite

Tässä on tämän kesän isoshaku!