Isoset ja kerhonohjaajat

Vastuunkantaja, kaveri, kuuntelija, leikittäjä, rohkaisija, elää uskoaan todeksi - isonen. Tältä sivulta löydät tietoa isoskoulutuksesta, isosten leireistä sekä isoshausta leirille! Jos on kysyttävää, ole nuorisotönohjaajaan yhteydessä.

isosten.net on internetsivusto isosille. Sivustola vaikka mitä hyödyllistä materiaalia isostoimintaan. Tutustu ihmeessä!

Klikkaa kuvaa!

Kerhonohjaajat!

Kerhot ovat tärkeä osa kouluikäisten toimintaa ja sitä varten tarvitaan huipputyyppejä kerhonohjaajaksi! Hae sinäkin kerhonohjaajakoulutukseen sekä kerhonohjaajaksi! Kerhonohjaaja koulutukseen ovat tervetulleita kaikki rippikoulun käyneet nuoret. Kerhot ovat pääasiallisesti Toholammin seurakunnan tiloissa ja kerhojen vetämisestä maksetaan pieni palkkio.

Kerhonohjaaja koulutus ei ole osa isoskoulutusta. Voit käydä esimerkiksi vain kerhonohjaaja koulutuksen :) Myös vaikka olisitkin jo käynyt kerhonohjaajakoulutuksen esimerkiksi 4H:lla, voit silti tulla kertaamaan ja mahdollisesti oppimaan uutta ja tapaamaan muita kerhonohjaajia. Koulutus on ilmainen eikä se sitouta kerhojen vetämiseen.

Ilmoittaudu tämän vuoden kerhonohjaajakoulutukseen 19.8 mennessä! Koulutuspäivät ovat perjantai 21.8, keskiviikko 26.8 sekä 28.8 kello 15-18 Toholammin seurakuntakodilla. Ohjelmassa on välipalaa, kerhonohjaajan roolin pohdintaan, opetellaan vetämään leikkejä, lyhyt turvallisuuskoulutus ja pidetään syksyn kerhonohjaajien palaveri. Eli vaikka olisit jo aiemmin käynyt kerhonohjaajakoulutuksen, suositellaan silti tulemaan kertaukseen :)

Mikäli olet jo käynyt kerhonohjaajakoulutuksen ja haluaisit jatkaa kerhonohjaajana, ota yhteyttä Emiliaan (050-528 8863 / **@**

Isoset syksy 2020

ISOSLEIRI on vanhoille isosille tarkoitettu viikonloppu(isko 2)leiri. Siellä kerrataan isosen taitoja, pidetään iltaohjelmaa sekä opetellaan riparille apuohjaajaksi. Tervetuloa isoskoulutuksen käyneet isoset Hongistoon 4-6.9.2020. Ilmoittaudu Emilialle 31.8 mennessä (050-528 8863 / **@**)

Miksi isoseksi?

• Saat isoskoulutuksen! Siitä on hyötyä toisen asteen opinnoissa (joissakin toisen asteen oppilaitoksista voi saada kurssin)
  • Hyvää työkokemusta (isostelu näyttää hyvältä CV:ssä)
  • Saat uusia ystäviä
  • Mahtavia muistoja!
  • Pääsee leireille isoseksi
  • Ja leireille ylipäätään

Maksetaanko siitä jotain?

1. vuosi 15 euroa per päivä

toisesta vuodesta lähtien 20 euroa per päivä

Miksi isoskoulutusta järjestetään?

Isoset ovat olennainen osa rippikoulua ja muuta seurakunnan toimintaa. Niinpä isosia koulutetaan Toholammillakin joka vuosi. Rippikoulun käytyäsi sinullakin on mahdollisuus tulla koulutukseen ja toimia tulevilla leireillä isosena. Vaikka tulet isoskoulutukseen, sinun ei ole pakko tulla isoseksi.

Syksyisin alkava isoskoulutus on seurakunnassamme 1-vuotinen. Ensiksi luvassa on peruskoulutusta, jonka aikana harjoittelet isosen perustaitoja. Loppuosassa koulutusta syvennät isoselle hyödyllisiä tietoja ja taitoja. Isoskoulutuksesta saa todistuksen, jonka arvo on yllättävän suuri!

Mitä isoskoulutuksessa tehdään?

Koulutus koostuu noin kerran kuukaudessa olevista iltakokoontumisista, isoskoulutuspäivistä ja -leiristä sekä tapahtumista.

Isoskoulutuksessa muun muassa...

* syvennetään rippikoulussa jo opittua

* tutustutaan lähemmin kolmiyhteiseen Jumalaan

* opetellaan ryhmän ohjaamisen taitoja

* suunnitellaan ja toteutetaan iltaohjelmia

* harjoitellaan hartauksien valmistelua ja pitämistä

* pohditaan isosen roolia ja tehtäviä rippikoululeireillä sekä niiden ulkopuolella

Miten mukaan isoskoulutukseen?

Isoskoulutukset alkavat joka syksy elo-syysuun paikkeilla. Niiden alkamisesta tiedotetaan rippikoululeireillä ja syksyn alussa mm. näillä sivuilla, instagrammissa @vintinjalestinnuoret ja paikallislehdissä. Isoskoulutukseen ovat tervetulleita kaikki rippikoulun käyneet nuoret.

Isoskoulutuksen ilmoittautumiset kerätään listaksi syksyn aikana nuortenilloissa.

Tule rohkeasti mukaan toimintaan!

Isoskoulutuspäivät ja -leirit

Iskoillat on tärkein yksittäinen palanen isoskoulutusta. Illoissa aluksi käydään isoskouluksen aiheita läpi ja sen jälkeen nuortenillassa päästään mahdollisesti soveltamaan opittua. Nuortenillat ovat osa isoskoulutusta, jonne yhteisten kertojen lisäksi suosittelemme tulemaan. On hienoa, jos isoset löytävät ja valtaavat paikkansa nuortenilloista!

Iskopäivät ovat tarkoitettu sekä uusille että vanhoille isosille. Isoskoulutuspäivissä kokoontuvat yhteen kaikki Toholammin seurakunnan isoskoulutettavat ja isoset. Toiminnallisissa päivissä on isostaitoja kartuttavia rasteja, yhteistä äxöniä, musisointia ja hartautta sekä tietysti hyvää ruokaa ja seuraa.