Isostoiminta

isosten.net on internetsivusto isosille. Sivustola vaikka mitä hyödyllistä materiaalia isostoimintaan. Tutustu ihmeessä!

Klikkaa kuvaa!

Miksi isoskoulutusta järjestetään?

Isoset ovat olennainen osa rippikoulua. Niinpä isosia koulutetaan Toholammillakin joka vuosi. Rippikoulun käytyäsi sinullakin on mahdollisuus tulla koulutukseen ja toimia tulevilla ripareilla isosena. Vaikka tulet isoskoulutukseen, sinun ei ole pakko tulla isoseksi.

Syksyisin alkava isoskoulutus on seurakunnassamme 1-vuotinen. Ensiksi luvassa on peruskoulutusta, jonka aikana harjoittelet isosen perustaitoja. Loppuosassa koulutusta syvennät isoselle hyödyllisiä tietoja ja taitoja. Isoskoulutuksesta saa todistuksen, jonka arvo on yllättävän suuri!

Mitä isoskoulutuksessa tehdään?

Koulutus koostuu noin kerran kuukaudessa olevista iltakokoontumisista, isoskoulutuspäivistä ja -leiristä sekä tapahtumista.

Isoskoulutuksessa muun muassa...

* syvennetään rippikoulussa jo opittua

* tutustutaan lähemmin kolmiyhteiseen Jumalaan

* opetellaan ryhmän ohjaamisen taitoja

* suunnitellaan ja toteutetaan iltaohjelmia

* harjoitellaan hartauksien valmistelua ja pitämistä

* pohditaan isosen roolia ja tehtäviä rippikoululeireillä sekä niiden ulkopuolella

Miten mukaan isoskoulutukseen?

Isoskoulutukset alkavat joka syksy lokakuun paikkeilla. Niiden alkamisesta tiedotetaan rippikoululeireillä ja syksyn alussa mm. näillä sivuilla ja paikallislehdissä. Isoskoulutukseen ovat tervetulleita kaikki rippikoulun käyneet nuoret.

Isoskoulutuksen ilmoittautumiset kerätään listaksi syksyn aikana nuortenilloissa.

Isoskoulutuspäivät ja -leirit

Isoskoulutusillat on tärkein yksittäinen palanen isoskoulutusta. Illoissa aluksi käydään isoskouluksen aiheita läpi ja sen jälkeen nuortenillassa päästään mahdollisesti soveltamaan opittua. Nuortenillat ovat osa isoskoulutusta, jonne yhteisten kertojen lisäksi suosittelemme tulemaan. On hienoa, jos isoset löytävät ja valtaavat paikkansa nuortenilloista!

Isoskoulutuspäivät ovat tarkoitettu sekä uusille että vanhoille isosille. Isoskoulutuspäivissä kokoontuvat yhteen kaikki Toholammin seurakunnan isoskoulutettavat ja isoset. Toiminnallisissa päivissä on isostaitoja kartuttavia rasteja, yhteistä äxöniä, musisointia ja hartautta sekä tietysti hyvää ruokaa ja seuraa.