Diakonia on kristilliseen rakkauteen perustuvaa auttamista ja palvelua

Diakoniatyö kuuluu kirkon perustehtäviin. Se on rinnallakulkemista, huolien jakamista ja toivon etsimistä. Diakonia kuuluu kaikille, jokaiselle seurakuntalaiselle. Se on arjessa toisen rinnallakulkemista, huolien jakamista ja toivon etsimistä yhdessä. Vaikeuksien kanssa ei kenenkään pidä jäädä yksin. 

Kantakaa toistenne taakkoja, niin te toteutatte Kristuksen lain. (Gal. 6:2)

Diakonian perusta on Jeesuksen esimerkissä ja opetuksessa. Jeesus ei kulkenut kenenkään ohitse, vaan kohtasi kaikki apua tarvitsevat. Jeesus ei rakastanut ainoastaan sanoin, vaan myös teoin.

Diakoniatyö Toholammin seurakunnassa

Seurakunnassa on erityinen diakonian virka, jota hoitaa Anniina Lintilä. Diakoniatyön erilaisia muotoja ovat muun muassa keskustelut, sielunhoito, kotikäynnit, ryhmätoiminta, hartaudet, ruoka-apu ja muu taloudellinen avustaminen. 

Diakoniin voit ottaa yhteyttä esimerkiksi kun

  • sinulla on elämässäsi joku huoli, jota haluaisit jakaa
  • koet yksinäisyyttä, tai parisuhteessa tai perheessä on huolta
  • taloustilanteessasi on vaikeuksia tai tarvitset ruoka-apua
  • haluaisit toimia vapaaehtoisena vastuunkantajana seurakunnassa
  • olet huolissasi jostakusta lähimmäisestä, joka tarvitsisi apua

Diakoniatyöntekijään voi ottaa yhteyttä luottamuksellisesti kaikissa elämäntilanteissa. Kun haluat tavata tai keskustella diakoniatyöntekijän kanssa, ota rohkeasti yhteyttä. Kotikäynnit ovat toistaiseksi tauolla ja syntymäpäiväkäynnit hoidetaan pääasiallisesti puhelimitse. 

Diakoniatoimisto Toholammin vanhassa pappilassa (Lampintie 7) on auki sopimuksen mukaan. Etukäteen soittamalla voit varata diakonin läsnäolon, etkä tule toisen kanssa yhtä aikaa. Keskusteluaikaa voi sopia myös viestitse, whatsupilla tai sähköpostilla. 

Viikottainen hävikkiruuanjako

Diakoniatyö jakaa Toholammin K-Market Lampintorin ja S-Marketin hävikkiruokaa joka maanantai klo 10-11. Ruoka-apua jaetaan seurakuntakodin ovelta, Lampintie 7. Ruuanjako toteutuu niin, että klo 10 ruokaa hakemaan tulevat yksinäiset ja klo 10.30 perheelliset ruuanhakijat. Järjestely on voimassa yksilönsuojan paremmaksi toteutumiseksi ja ruuanjaon mahdollistamiseksi myös korona-aikana.

Ruoka-apu on tarkoitettu kaikille apua tarvitseville, vähävaraisille perheille, yksinäisille, eläkeläisille ja opiskelijoille. Tulkaa rohkeasti hakemaan hyvää ja käyttökelpoista ruokaa. Ruoka on pakastettua hävikkiruokaa, lihaa, kalaa, valmisruokia, leipää ym, mitä kulloinkin kaupoista saamme jaettavaksi.

Diakoniatyö jakaa myös eu-elintarvikkeita apua tarvitseville. 

Jeesuksen opettama kultainen sääntö.