Nukketeatteri

Päiväkerho

Päiväkerhot tarjoavat 3-5-vuotiaille lapsille mukavan parituntisen puuhahetken kerran viikossa. Kerhossa opitaan uusia taitoja ja tietoja erilaisten toimintahetkien lomassa, niiden lisäksi aikaa riittää myös eväshetkeen ja kavereiden kanssa leikkimiseen. Toimintaa päiväkerhossa ohjaa kristillinen arvopohja yhdessä kasvatuksellisten tavoitteiden kanssa.

Päiväkerhossa viihdytään hyvin erilaisten pelien ja leikkien parissa, onhan kavereiden kanssa aina mukava touhuta.  Toisinaan ulkoilemme omalla, pidetyllä leikkikentällämme tai viihtyisässä pappilan pihapiirissä, jossa onnistuu myös lähiluonnon seuraaminen. Eväshetki, jossa lapset saavat syödä kotoa tuomansa välipalan, on tärkeä osa kerhopäivää ja kavereiden seuraa.

Kädentaidot kehittyvät kuin huomaamatta erilaisten askartelujen ja taiteilujen parissa. Kerhovuoden aikana tutustumme monenlaisiin käsillätekemistekniikoihin ja lapset oppivat kerhossa myös kestävän kehityksen periaatteita mm. käyttäessämme askarteluihin ostotarvikkeiden lisäksi myös kierrätys- ja luonnonmateriaaleja. Annamme lapsien luovuudelle tilaa ja jokainen valmistunut askartelu onkin persoonallisesti tekijänsä näköinen.

Hiljennymme kynttilän syttyessä pieneen, yhteiseen hartaushetkeen. Näissä hetkissä voimme kuulla raamatunkertomuksia vaikkapa pöytänukeilla tai flanellokuvilla elävöitettynä, pohtia lähimmäistemme huomioonottamista, oppia lastenvirsiä ja tutustua kirkkovuoden juhlien merkitykseen. Hartaushetki voi toisinaan muodostua myös toiminnallisena, ja aina on tilaa myös lasten omille kysymyksille.

Päiväkerhoryhmiä on keskiviikkoisin, torstaisin ja perjantaisin yhteensä neljä ja ne toimivat Toholammilla päiväkerhotiloissa.
Ilmoittautuminen päiväkerhoon