Yhteisvastuu-teksti.

Painamalla yläpuolella olevaa banneria, pääset lahjoittamaan Yhteisvastuukeräykseen niin, että lahjoituksesi kirjautuu kerryttämään Toholammin seurakunnan keräyspottia.

 

 

Yhteisvastuun apu menee perille

 

Yhteisvastuukeräys on jokavuotinen seurakuntien suurkeräys, johon Toholammin seurakunnassa voit osallistua monin eri tavoin. Ovelta ovelle kiertäminen lienee ollut tuottoisin ja perinteisin lahjoittamisen muoto. Lahjoittaa voi myös erilaisiin konsertteihin ja tapahtumiin osallistumalla. Perinteisesti on järjestetty yhteisvastuukonsertti valtakunnallisena keräyksen aloittamispäivänä Toholammin kulttuurisalissa. Yhteisvastuukeräykseen voit osallistua myös antamalla aikaasi - jos innostut lähtemään kerääjäksi, ota yhteyttä Anniinaan. 

 

Tehdään yhdessä toisille se, mitä tahtoisimme itsellemme tehtävän.

 

Yhteisvastuu 2024

Suomessa nuorten yksinäisyys on vakava ja kasvava ongelma. Apua tarvitaan nyt enemmän kuin koskaan. Yksinäisyys ahdistaa. Yksinäisyys sattuu. Yksinäisyys  voi myös sairastuttaa, sillä pitkään jatkunut yksinäisyys on stressitila ja riski psyykkiselle sekä fyysiselle terveydelle. 

Nuorten yksinäisyys ei ole koronarajoitusten purkamisen jälkeen laskenut entiselle tasolleen vaan on korkeammalla, kuin koskaan aiemmin. Tällä hetkellä joka kuudes nuori Suomessa kärsii yksinäisyydestä. Joka neljännellä ei ole porukkaa, johon kuuluisi. Yhtä moni on vailla yhtään läheistä ystävää. 

Yksinäisyys vaikuttaa nuoren tulevaisuuteen alentamlla oppimiskykyä ja ajamalla helpommin työmarkkinoiden ja koulutuspolkujen ulkopuolelle. Yksinäisyys myös lisää todennäköisyyttä sairastua mielenterveysongelmiin, kuten ahdistukseen, masennukseen ja sosiaalisiin pelkoihin. Yksinäisyyttä ja sen seurauksia on mahdollista vähentää, ennaltaehkäistä ja estää. 

Osallistu Yhteisvastuuseen! Tee hyvästä totta. Lahjoita.

 

Yhteisvastuukeräyksen tuotto jakaantuu 2024:

 

60% kansainväliseen apuun Kirkon Ulkomaanavun katastrofirahaston kautta. Tuetaan työtä maailman kriisi- ja katastrofialueilla mahdollistamalla lasten ja nuorten koulunkäynti sekä tarjoamalla ammatillista koulutusta erityisesti pakolaisasutusalueilla.

20% omalle seurakunnallemme oman alueemme nuorten hyväksi tehtävään työhön ja muuhun alueella tehtävään sosiaaliseen auttamistyöhön.

20% ohjataan HelsinkiMission työhön, jolla autetaan yksinäisiä nuoria tarjoamalla kriisi- ja keskusteluapua ympäri Suomen.

 

Yhteisvastuukeräyksen tilinnumerot: 

Aktia FI82 4055 0010 4148 41

Nordea FI16 2089 1800 0067 75

Pohjola-Pankki FI14 5000 0120 2362 28

Lisäämällä lahjoitukseen seurakuntamme oman viitenumeron 303697 kartutat omaan seurakuntaamme jäävää Yhteisvastuu-tuottoa.

Seurakuntamme MobilePay-numero on 18140.