Yhteisvastuu-teksti.

Painamalla yläpuolella olevaa banneria, pääset lahjoittamaan Yhteisvastuukeräykseen niin, että lahjoituksesi kirjautuu kerryttämään Toholammin seurakunnan keräyspottia.

 

 

Yhteisvastuun apu menee perille

 

Yhteisvastuukeräys on jokavuotinen seurakuntien suurkeräys, johon Toholammin seurakunnassa voit osallistua monin eri tavoin. Listakeräys ovelta ovelle lienee ollut tuottoisin ja perinteisin lahjoittamisen muoto. Lahjoittaa voi myös erilaisiin konsertteihin ja tapahtumiin osallistumalla. Perinteisesti on järjestetty yhteisvastuukonsertti valtakunnallisena keräyksen aloittamispäivänä, mutta tänä vuonna konsertti kulttuurisalissa järjestetään sunnuntaina 24.4.2022. Yhteisvastuukeräykseen voit osallistua myös antamalla aikaasi - jos innostut lähtemään kerääjäksi, ota yhteyttä Anniinaan. 

 

Yhteisvastuu 2022

 

Tämänvuotisen Yhteisvastuukeräyksen kampanjateema "Lahjoita mulle huominen" nostaa esiin nuorten ahdingon ja yksinäisyyden kokemuksen, jota pitkittynyt korona-aika on lisännyt. Maailmanlaajuinen pandemia on osunut nuorille herkkään ikävaiheeseen ja koetellut ikäpolvea kovalla kädellä niin Suomessa kuin globaalisti maailmalla. Korona-aika on lisännyt nuorten yksinäisyyttä, ahdistuneisuutta ja masennusoireita. Tämänvuotisen yhteisvastuukeräyksen tuotolla koronan lieveilmiöitä kohdanneiden nuorten arkeen tarjotaan lisää aikuista tukea matalan kynnyksen menetelmin. Kehittyvissä maissa nuorten koulunkäynti keskeytyi koronan myötä monien nuorten osalta usein kokonaan. 

 

Yhteisvastuukeräyksen tilinnumerot: 

Aktia FI82 4055 0010 4148 41

Nordea FI16 2089 1800 0067 75

Pohjola-Pankki FI14 5000 0120 2362 28

Lisäämällä lahjoitukseen seurakuntamme oman viitenumeron 303697 kartutat omaan seurakuntaamme jäävää Yhteisvastuu-tuottoa.

 

Yhteisvastuukeräyksen tuotto jakaantuu 2022:

 

60% kansainväliseen apuun Kirkon Ulkomaanavun katastrofirahaston kautta

20% omalle seurakunnallemme ahdingossa olevien nuorten tukemiseksi tehtävään työhön tai diakonia-avustuksiin

20% ohjataan Lasten ja nuorten keskukselle, joka kehittää mm. etsivän nuorisotyön Saapas-toimintaa tarjoten lisää turvallisia aikuisia nuorten arkeen.